Det perfekta livsmedlet

En gång i tiden var det mjölk, sen ägg, kött, soja, spirulina, avokade och chiafrön. Det kallas det perfekta livsmedlet och marknadsförs brutalt mycket. Äntligen har det hittats! Svaret på alla svåra näringsproblem. Det perfekta livsmedlet.
 
Sen kommer artiklarna. Tro det eller ej, du behöver äta annat också. Om du förlitar dig helt på ett enda livsmedel så kommer du att behöva äta mycket av ett och samma livsmedel. Då får du också i dig livsmedlets nackdelar. Mjölk och kött innehåller cancer (eller whatever). Ägg kolesterol. Soja innehåller näringshämmande ämnen. Spirulina som hade massa b12 hade en sort som vi inte hade så lätt att ta upp. Chiafrön är inte supernyttiga att äta hur mycket som helst av, som alla fröer. Avokado... Avokado är gott. Men jag skulle ändå inte äta 20st avokados istället för annan mat.
 
Det finns en anledning till att de allra flesta rekommenderar en varierad kost. Det kan vara hur bra som helst att äta chiafrön, eftersom det är en god näringskälla. Så använd den som ett komplement till din kost, och näringsplan, låt inte chiafrön bli den nya planen.
 
Det kommer fler nyttiga nyheter nu än någonsin och forskning ger oss mer och mer information om hur vi ska få i oss allt vi behöver. Men varje gång det kommer ut ett nytt fantastiskt livsmedel så förlitar sig folk lite för mycket på det och sen, efteråt,  kommer forskningen på hur vi påverkas av att äta för mycket.
Reaktionen kommer ifrån ett par artiklar om chiafrön som jag snubblade över som sa typ, ät inte bara chiafrön. Du behöver också andra källor till omega3.
 
 
Allmänt | |
Upp