Trött-vitaminer

Jag känner mig så gammal när alla studenter brakar och festar i korridorens allrum och jag hänger inne på mitt rum och städar och fixar. Jag har haft det tillräckligt stressigt och haft flera helger med massa inplanerat att jag kände att denna helgen var en sån där jag ordnar upp mitt liv lite grann. Delen av mitt liv som (oftast) bara jag ser. Så jag har gosat med bebisfågel Milo, jobbat lite, och städat med Milo på axeln (det går långsamt men det går). Nu slappnar jag av med chailatte och musik, och hör festandet på utsidan.
 
Faktum är att jag har väntat på att det ska bli sent nog att sova ungefär sen jag vaknade. Så trött har jag varit, och då vaknade jag ändå sent. Då känns det som om lugnet behövdes. Och eftersom jag alltid säger åt andra trötta människor att kontrollera näringsintaget så ska jag göra detsamma.
 
Jag har ett rör med "multivitamin", som innehåller massa vitaminer, C, D, B12, Pantontensyra och annat. Men det jag egentligen behöver är järn. Jag blir liksom yr ibland och då har jag fattat att jag ska äta mer järn. Så nu försöker jag gräva fram järnpillren jag fick av blodgivningen. Och jag vet, man ska inte lita på piller för att få i sig sin näring, men jag får lätt brister på sådant. Eller om det är en regelrätt brist vet jag inte, men jag märker att jag blir trött, yr och liksom otålig. Så jag ska sluta slarva med maten, och komplettera med järn och mina multivitamin-brustabletter och se vad som händer. Man får akta sig för höstdepressionen.
 
Apropå höstdepressionen. För evigheter sen läste jag en bok (eller ah flera, alla jag kunde komma åt) om kroppsspråk och beteendepsykologi som ändrade hur jag tänker om kroppsspråk bl.a. Det mest användbara för mig var denna information:
 
Alla vet ju att mörkret drar ner oss lite under höst och vinter. Men inte lika många vet hur vårt kroppsspråk påverkar oss. För under hösten t.ex. när det är kallt ute så drar man upp axlarna, sänker huvudet och i värsta fall spänner ansiktsmusklerna. Vi gör det för att skydda oss mot kylan men det är samma muskler som vi använder när vi är väldigt ledsna. Alltså sänder vi signaler till oss själva om att vi är ledsna. Så att gå med rak ryck trots kylan eller att korrigera kroppsspråket till gladare signaler direkt när man kommer in i värmen kan vara användbart om man märker att hösten gör en trött och ledsen.
 
Jag är trött, alltså rantar jag. Jag ska gå och lägga mig istället. Night ^^*
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp